HTML DERSLERİ 7

DHTML

Web sayfalarımız ilk başlarda durağan (statik) bir haldeyken gelişen kodlama teknolojisi ile devingen (dinamik) hale gelmiştir. Örneğin yalnızca html kodlarını kullanarak sadece tüm bir sayfanın arka plan rengini değiştirebilirken, gelişen CSS kodlama tekniği ile istediğimiz tüm etiketlere renk, genişlik, yükseklik gibi (ve daha pek çok) özellik tanımlayabiliyoruz.

Örneğin sayfamız içinde birden fazla paragraf varsa içinden birinin yazılarını kalın ve farklı renkte görüntüleyebiliriz. Bunu yapabilmek için CSS kodlamayı bilmemiz gerekiyor.

Bunun dışında html sayfamız üzerinde bir düğmeye basıldığında uyarı mesajı verdirmek isteyebiliriz. Bunun için de javascript kodlamayı bilmemiz gerekmektedir.

Hem html, hem css hem de javascript kodları kullanılarak durağan (statik) web sayfalarındansa, devingen (dinamik) web sayfaları oluşturulabilir. İşte bu üç kodlama tekniğinin bir arada kullanılmasıyla oluşturulan web sayfaları DHTML olarak adlandırılır. Başındaki D harfinin dinamik sözcüğünden geldiğini anlayabiliriz. İlk olarak CSS’i öğrenelim.